Maltepe Tıp Fakültesi 14 Mart Tıp Bayramı Etiklikleri

14 MART TIP BAYRAMININ ÖNEMİ VE ETKİNLİKLERİMİZ

14 Mart 1827’de 2. Mahmut döneminde Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla ilk cerrahhane kurulmuştur. Böylece bu gün Türkiye’de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilir. İlk kutlama İstanbul’un işgal döneminde, 1919 yılında, gösterilerin, toplantıların yasak olduğu bir dönemde, işgallere tepki amacıyla yapılmıştır. Bu nedenle 14 Mart doktorların emperyalizme direnişinin yıl dönümüdür.

Günümüzde 14 Mart’larda sağlık çalışanlarının sorunları tartışılır, bilime katkıları ödüllendirilir.

Bu yıl üniversitemizin Halk Sağlığı A.B.D.’dan Zafer ÖZTEK hocamızın yazdığı “Mevthane” adlı oyunu üniversitemizin Güzel Sanatlar Fakültesinden Yard.Doç Emin MALTEPE hocamızın yönetmenliğinde sahneleyeceğiz.

Oyunumuz kara mizah türü olup doktorların bügünkü en büyük sıkıntılarını konu almaktadır.

Oyuncular: Halil İbrahim Doru, Kutluhan Eren Hazır, Enes Bursa, Eylül Özel, Merve Doğan, Ali Nasır Günsaldı, Anıl Kılınç, Tolga Kartal, Selda Berna Akgün, Aylin Garip.

İletişim Fakültesi Adnan Saygun Konferans Salonunda düzenlenecek olan programda Beste Özdemir, Berat Ertek, Erol Savaş, Ahmet Faik Cem Ökçesiz, Özgü Deniz Kurnaz arkadaşlarımızın hazırladığı bir müzik dinletisi de olacak.

Eylül Özel